Despre noi

  • Katinola este un brand tanar, care se adreseaza consumatorilor care acorda o atentie marita unei alimentatii sanatoase
  • De ce catina? Pentru ca aceasta este parte a patrimoniului gastronomic romanesc si are beneficii pentru sanatatea oamenilor
  • 100% fruct ECOLOGIC provenit din plantatii certificate ECO (BIO Catina)
  • Produs PREMIUM

Certificare BIO

Katinola este un produs BIO, deoarece catina este procurata de la BIOCATINA, care detine plantatii romanesti de catina certificate ecologic.

Cătină de mare, lămâia din nord

Păducelul de mare (nume latin: Hippophae rhamnoides) este adesea denumit „lămâia nordului”. Fructele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de vitamina C și sunt prelucrate, printre altele, în băuturi, alimente și produse de îngrijire a pielii. Locul de origine d este Asia. Aria de distribuție europeană se întinde în Europa Centrală, de la Pirinei la Alpi și de la poalele Alpilor la Caucaz. Păducelul de mare este originar din multe țări europene, inclusiv România.

Păducelul de mare conține mai mult de 100 de substanțe bioactive diferite. Acestea includ diverse vitamine: A, C, D, E, F, K, vitamine din complexul B (B1, B2, B6), de asemenea provitamina A (alfa și beta-caroten), alte carotenoide, antioxidanți (tocoferol, tocotrienoli), flavonoide), diverși acizi din fructe (acid malic, acid citric), componente fenolice, minerale (inclusiv zinc, fier, calciu, seleniu, cupru) și multe altele.

Trebuie subliniat conținutul neobișnuit de ridicat de vitamina C. În funcție de soi, acesta variază între 200 și 900 mg per 100 g de pulpă de fruct. Acesta este semnificativ mai mare decât conținutul mediu de vitamina C din citrice, cum ar fi portocalele și lămâile. Fructele de cătină conțin, de asemenea, vitamina B12, care se găsește aproape exclusiv în alimentele de origine animală.